21 Ekim 2018 Pazar

DOCTOR WHO AZ BİLİNEN KARAKTERLER

                                 
DOCTOR WHO  AZ BİLİNEN 3                  KARAKTER

          OMEGA,Biritanya bilim kurgu dizisi olan DOCTOR WHO da yer alan kurgusal karakter. GALLİFREY gezegeninin kurucu ZAMAN LORDLARINDAN birisi olarak bilinmektedir. RASSİLON'la beraber zaman lordu tarihinin saygın bir yuzudur.ÜÇUNCU DOCTOR ondan ZAMAN LORDLARININ BÜYÜK KAHRAMANI olarak bahsetmektedir.Adının Britanya ingilizcesindeki ilk hecesi vurgulu bir şekilde OH-MEGAH söylenmektedir. İlk kez dizinin 10.yıl özel THE TREE DOCTORS bölümünde görünmüştür. THE TREE DOCTORS bölümünde STEPHAN THOME tarafından oynanan karakter,ARC OF INFINITY hikayesinde LAN COLLİER ve PETER DAVİSON tarafından tekrar hayat bulmuştur.


RASSİLON,Gallifrey'in kurucusu ve insanımsı zaman lordlarının ilk örneklerindendir. Zaman lordlarının çoğalmasında ve Gallifrey'in gelişmesinde büyük rol oynamıştır. Bir efsaneye göre bazı zaman lordları büyük başarılarına rağmen ayaklanıp onu zindana atmışlar.                   






VALEYARD,Usta tarafından doctor'un 12. ve son yüzü arasındaki karanlık tarafının karışımı olarak tanıtılmıştır. Valeyard THE TRIAL OF A TIME LORD adlı 23.sezonda zaman lordlarının yüksek konseyi tarafından dünya üzerindeki yaşamın yıkımının tek şahidi olan Altıncı doctor'un idam edilmesi için onun duruşmasına atanmıştır.

YAZAN
-METEHAN BAŞAR BİLGİÇ-
-MUHAMMED MEHDİ KIZIL-

Paylaş:

0 Yorum "DOCTOR WHO AZ BİLİNEN KARAKTERLER"

Yorum Gönder