17 Ekim 2018 Çarşamba

THOMAS HARRIS'DEN Kuzuların Sessizliği Kitap İncelemesi


Adı: THE SILENCE OF THE LAMBS / KUZULARIN SESSİZLİĞİ
Yazarı: Thomas Harris

Sayfa Sayısı: 426

Yayın Evi: Nemesis Kitap

Başlama-Bitirme Tarihi: 4-8 Ocak

Kitabın Türü: Korku-Gerilim

Kitaba Göre;
Clarise Starling adlı FBI’da bir satjyer öğrenci olan genç bir kızın buffalo bill lakabıyla tanınan bir seri katili yakalama görevine verilmesiyle başlayan bir gerilim süreci ortaya çıkıyor. Ana karakterimiz clarise buffalo bill’i yakalamak için serinin daha önceki kitaplarında baş karekter olan ama bu kitabın başlarında sadece yan karekter olan ama sonlarına doğru gerçek planınnı öğrendiğimiz hannibal lecter adlı yamyam seri katili bulunduğu baltimore akıl hastahanesinde ziyarete gider ve farkında olmadan hannibal’a aşık olmaya başlar. Hannibal aslında buffalo’nun kim olduğunu bilmektedir ama az öncede söylediğim gibi büyük planının gereği ona söylemez ufak ipuçları verir. bufallo aslında kaçırıdğı genç ve şişman kadınların derisini yüzüp kendine kadın kostümü yapıp kadın gibi davranmaya çalışan 35’lerindeki yapılı ve homosexuel bir adamdır. Hannibal’ın büyük planı ise akıl hastahanesinden kaçmaktır. Kitapta hannibal’ın kaçması üzerinde sayfalarca durmuş yazar ama bence daha fazla durabilirdi. Buffalo bill öldürüp derisini yüzdüğü bir kadının boğazına bir güve koymuştur, ve yakalanmasının en büyük nedenlerinden biride budur.
En son kaçırdığı kadın’da senatörün kızıdır bu yüzden yakalaması uzunda sürse yakalanmıştır. Kitabın sonunda hannibal kaçar, buffalo yani clarise’nin değimiyle bay gumb ölür ve clarice buffaloyu yakaladığı için terfi alır. Hannibal 7 yıl sonra serinin son kitabı olan “HANNİBAL” adlı kitaba kadar görünmez merak edilen tek şeydir hannibal ve clarise tekrar karşılaşacakmıdır.


Kitabın Bende Uyandırdıkları: doğruyu söylemek gerekirse kitap bittiğinde derin bir oh çekip “iyi ki kadın değilim” dedim. kitabı okurken ki ve okuduktan sonraki 2-3 gün boyunca sokağa çıktığımda etrafımın kalabalık olduğundan emin olmaya çalıştım.


Kitapla alakalı belirtmek istediklerim;
aslında bu bir kitap serisinin hem 2. hem 3. kitabı nasıl oluyor derseniz kronolojik sıraya göre 3.(hannibal doğuyor,kızıl ejder, Kuzuların sessizliği ve hannibal) ama çıkış tarihlerine göre 2. ( kızıl ejder, kuzuların sessizliği, hannibal ve hannibal doğuyor.) bu kitap okunmadan önce önceki kitaplar da okunulmalı ve okunacaksa ciltli versiyonu daha iyi olur çünkü hem arşivlik bir kitap hem de okurken daha rahat okunuyor çünkü cildi suni deri gibi birşeyden ve tutması baya rahat ve cildide zarar görmüyor çükü şömizli bir kitap.

OKUNULMASI GEREKEN BİR KİTAP

YAZAN
-MUHAMMED MEHDİ KIZIL

Paylaş:

0 Yorum "THOMAS HARRIS'DEN Kuzuların Sessizliği Kitap İncelemesi"

Yorum Gönder